Prof. Dr. Lokke Moerel

Lokke Moerel is wereldwijd expert in digitale technologieen & cyber. Door haar werk met de Amerikaanse tech giganten staat ze vooral bekend om haar expertise in big data en artificial intelligence. Lokke is hoogleraar Global ICT Law aan Tilburg University en Senior of Counsel bij het in technologie gespecialiseerde advocatenkantoor Morrison & Foerster (Brussel). Ze is lid van de Nederlandse Cyber Security Raad (het adviesorgaan van de Nederlandse regering over cyberveiligheid), en heeft diverse toezichthoudende functies. Lokke ontving diverse internationale prijzen, en werd in 2022 erkend door Global Data Review ‘Women in Data 2022’ “for being at the cutting edge of legislation, regulation and technology around the world”.
Zie hier voor een publicatie over Algorithmic Accountability for AI applications.
Zie hier haar Tedx talk on AI & Ethics.

 

Global expert on new technologies and cyber. Lokke is regularly called upon by some of the world’s most complex multinational organizations to confront their global privacy and ethical challenges when implementing new technologies and digital business models.

Lokke is Senior of Counsel with the global technology law firm Morrison & Foerster, professor of Global ICT at Tilburg University, member of the Dutch Cyber Security Council (the advisory body of the Dutch cabinet on cybersecurity), and member of the Monitoring Committee Dutch Corporate Governance Code.

Lokke received many international rewards, and recently was recognized by Global Data Review ‘Women in Data 2022’ for being at the cutting edge of legislation, regulation and technology around the world

See here for her Tedx talk on AI & Ethics

Marco van der Werf

Marco van der Werf is ondernemer, innovator en inspirerende spreker. Met een achtergrond in software engineering en als docent innovatie aan de TU Delft en Vrije Universiteit Amsterdam, leidt hij een succesvolle AI-innovatiestudio die samenwerkt met een aantal van de mooiste merken wereldwijd.

Marco een TEDx-spreker en maakt deel uit van verschillende AI-besturen, waar hij zijn kennis en inzicht deelt om de toekomst van onze wereld met technologie vorm te geven.

Genieke Hertoghs

Genieke Hertoghs is founding mother van het gedachtegoed Subconscious Impact (de manier om mensen te bewegen in hun onbewuste brein). Zij is keynote spreker, auteur en trainer. Haar laatste boek ‘Don’t push me! Hoe je mensen wél beweegt’, werd in 2 maanden een bestseller.

Eva van der Dijs

Eva van der Dijs is the Team Manager of Forze Hydrogen Racing, Team XVII, and is ultimately responsible for Forze’s project. She has a BSc in Econometrics and Operational Research from Erasmus University Rotterdam and is currently studying mathematics at TU Delft. In her role as TM at Forze she acts as an enabler to push the team of 60+ students to perform to the best of their abilities. She also acts as the bridge between the business and tech sides of the organisation, making strategic decisions to bring Forze’s long term vision to life.Eva van der Dijs is de Team manager van Forze Hydrogen Racing, Team XVII, en in die functie eindverantwoordelijk voor het Forze project. Ze heeft een BSc in Econometrie en Operationele Research van Erasmus Universiteit Rotterdam en studeert op het moment wiskunde aan de TU Delft. In haar rol als TM bij Forze stelt zij het team van 60+ teamgenoten in staat om optimaal te presteren. Daarnaast is zij de brug tussen de zakelijke en technische kant van de organisatie en neemt zij strategische beslissingen om Forze’s lange termijn visie te waarborgen.

Djordi Engelberts

Djordi Engelberts is werkzaam als Functioneel Microsoft CE Consultant voor Conclusion MBS. Met zijn achtergrond in Business & Retail management, een MBA en diverse management rollen in de fitness industrie neemt hij de juiste ervaring mee om organisaties te adviseren en ondersteunen bij implementatietrajecten. Met zijn creativiteit is Djordi altijd opzoek naar een geschikte oplossing. Dit kan gaan over processen zoals Sales, Marketing, Customer Service, Field Service en dat allemaal in de Cloud. Wist je dat alle organisatie wel ergens binnen haar processen een efficiënt slag kan maken? Djordi vindt het dan ook leuk om samen met de klant te werken, om een goed beeld te krijgen waar en hoe hij deze efficiëntie slag kan doorvoeren.

Rahel de Vriend

Rahel de Vriend is Innovatie Strateeg en expert op het gebied van gendergelijkheid in STEM. Ze heeft een achtergrond in de startup- en techwereld, waar ze vaak een van de weinige vrouwen aan tafel was en besloot daarom zich in te zetten voor projecten om het aantal meisjes en vrouwen in technologie en ondernemerschap te verhogen. Op dit moment is ze Senior Project Manager bij VHTO en Innovatie Partnership Manager bij TNW.

Simone van der Burg

Simone van der Burg is Head of Programme van de onderzoeksgroep Code binnen Waag. Ze geeft leiding aan het team dat zich richt op de digitale publieke ruimte en de (digitale) commons. Hiernaast maakt ze deel uit van de Management Board van Waag.

Simone werkte eerder bij Wageningen University & Research (WUR), waar ze senior onderzoeker en programmaleider Ethiek en Verantwoorde Digitalisering was. Haar onderzoek bij WUR was onder meer gericht op de impact van robotica en AI op land- en tuinbouwarbeiders.

Daarvoor was Simone universitair docent in ethiek van de gezondheidszorg en verantwoord onderzoek en innovatie bij IQ Healthcare aan het RadboudUMC. Als afgestudeerde aan de Vrije Universiteit Amsterdam is ze gepromoveerd in de filosofie en ethiek met het proefschrift ‘In kritisch gezelschap’, over de rol van kritiek in ethiek gebaseerd op praktijken.

Jasper Oudenaarden

Met een achtergrond in User Experience Design en Frontend-ontwikkeling, houdt hij ervan om apps te bouwen waar mensen dol op zijn. Met ruim 13 jaar ervaring in IT (diverse rollen), waarvan 6 jaar met het OutSystems platform, is het z’n doel om de beste en meest eenvoudige oplossingen voor eindgebruikers te ontwerpen / bouwen.

Youri van Haalen

Youri van Haalen is een OutSystems ontwikkelaar, consultant en business innovator. Als OutSystems consultant bij myBrand denkt hij met de klant na over de mogelijkheden van OutSystems en de implementatie hiervan in hun IT-landschap.

Pim Venderbosch

Pim Venderbosch is een expert op het gebied van quantum fotonica, nadat hij in 2020 zijn masterdiploma behaalde aan de Universiteit Twente. Hij deed onderzoek voor zijn scriptie binnen de AQO groep, onder begeleiding van Dr. Jelmer Renema, Assistent Professor aan de Universiteit Twente en co-founder van QuiX Quantum. Venderbosch voerde de eerste quantum experimenten uit op een fotonische processor van QuiX Quantum – een toonaangevende technologie. Na het behalen van zijn masterdiploma begon Pim als Quantum System Engineer bij QuiX Quantum. Hij hield zich met name bezig met softwareontwikkeling op het gebied van karakterisatie en aansturing van quantum chips en is nu de team lead van het software team.

pim-venderbosch