André Kuipers

André Kuipers is één van de weinige mensen in de wereld, en de enige levende Nederlander, die onze planeet van buitenaf heeft gezien. Hij had het voorrecht twee keer te mogen werken in het internationale ruimtestation ISS.

Met het ruimtestation vloog André Kuipers 16 keer per dag een rondje rond de hele aarde. Grenzen tussen landen zijn vanuit de ruimte niet zichtbaar. Wél zichtbaar is de grote schoonheid van onze planeet, maar ook de mondiale uitdaging waar we met zijn allen voor staan: klimaatverandering, ontbossing, erosie, de gevolgen van verstedelijking.

Er komt heel wat bij kijken om astronaut te worden. Het is een jarenlange weg vol uitdagingen en opofferingen om die ene, grote droom te verwezenlijken. Eigenschappen als doorzettingsvermogen, gedrevenheid, geduld en frustratietolerantie zijn onmisbaar, maar ook een portie geluk. Het motto van André Kuipers: steek nooit een stok in je eigen wiel. Oftewel: hoe klein de kans om iets te bereiken ook lijkt te zijn, laat deze nooit varen. Boldly go where no one has gone before, want dáár liggen kansen.

Want we doen niet aan ruimtevaart omdat het gemakkelijk is (dat is het meestal niet), we doen het ook niet omdat het moeilijk is (dat is het vaak wel), we doen het omdat het ons ongelooflijk veel oplevert. André Kuipers noemt het ‘galactisch ondernemen’. Kansrijke toepassingen zijn er volop, met de hele wereld als klant, van oogstvoorspellingen met satellieten tot nieuwe, vanuit de ruimtevaart ontwikkelde brandstofcellen. Science fiction van vandaag is de realiteit van morgen

John Lin

John Lin is werkzaam als Ecosystem business developer bij bol.com en geeft lezingen over de onderwerpen innovatie, strategie, storytelling en China. Zelf is hij opgegroeid in 2 culturen waardoor hij graag zijn kennis deelt over de Chinese cultuur. Niet alleen is hij opgegroeid met de Nederlandse en Chinese cultuur, hij heeft ook een tijdje gestudeerd aan de universiteit in Shanghai. John is expert op het gebied van leiderschap, ondernemerschap, business & management en strategie.

Sander Duivestein

Sander Duivestein (1971) is spreker, trendwatcher, internetondernemer, adviseur, auteur en columnist over de impact van nieuwe technologie.

Sander is regelmatig in de traditionele media te bewonderen. Zijn opinie omtrent nieuwe technologie is terug te vinden in dag- en weekbladen, op de radio en op televisie. Zo was hij afgelopen jaar onder andere te gast in Pauw en Witteman, Brandpunt en Nieuwsuur. Daarnaast publiceert Sander ook veelvuldig op Marketingfacts, Emerce en het dagblad Trouw. Sander is tevens de meest gelezen blogger op Frankwatching, het grootste communicatieblog van Nederland.

In oktober 2021 kwam het boek Echt Nep uit, geschreven door Sander Duivestein, Menno van Doorn en Thijs Pepping. Dankzij de corona-pandemie zijn we versneld vooruit in de toekomst terecht gekomen. In het boek Echt Nep wordt uitgelegd wat deze nieuwe spelregels zijn en wat hiervan de impact is op onze economie en maatschappij.

In Sander’s ogen verandert technologie de wereld in een razendsnel tempo. “Versnelde verandering is de enige constante in het digitale tijdperk”. Het is Sander’s missie om te duiden wat de impact van technologie is op mens, bedrijf en maatschappij. Bedrijven moeten geen weerstand bieden aan nieuwe technologie, maar deze juist aangrijpen om te veranderen. Het is Digitaal Darwinisme. Het is adopt or die!

Chantal Schinkels

Chantal heeft meer dan 10 jaar ervaring in E-commerce en begeleide webshops met miljoenen euro’s omzet bij het development proces. Als Ethisch e-commerce expert stelt ze bedrijven de vraag ‘Hoe ver gaan we voor extra online omzet en moeten we dat wel willen.

Daarnaast is ze auteur van het boek de IT girl, genomineerd voor managementboek van het jaar. Voorvechter voor meer vrouwen in tech omdat ze gelooft dat we dan met de huidige technologie meer kunnen bereiken.

Mede vanwege haar autisme vertelt ze altijd het ongefilterde verhaal vol feiten, wetenschappelijk onderzoek en persoonlijke ervaringen. Ze heeft een ontwapende visie en is niet bang om dit te delen.

Egbert Kroon

Egbert geloofde van kinds af aan al dat technologie veel van onze problemen zou kunnen oplossen. “Als je het kunt bedenken, dan is het ook te realiseren”. Hij beweegt zich soepel tussen nieuwe technologieën en businessmodellen en ziet overal kansen & verbindingen. Inspiratie haalt hij uit science fiction en de de wereld om zich heen. Egbert werkt met zijn team bij T-Mobile aan mooie nieuwe producten en diensten voor de zakelijke markt. “Een goed product maakt je werk of je leven een stukje leuker, het tovert een glimlach op je gezicht.”

Jarno Duursma

Jarno Duursma is een Nederlandse technologie-expert, publicist, trendwatcher en spreker op het gebied van digitale technologie. Hij vertelt over de laatste technologische trends en vertaalt deze naar de impact voor bedrijf, mens en samenleving.

Anton Gyllenhammar

Anton Gyllenhammar is a Solutions Engineer for F5 Networks specializing in Automation and Cloud, helping customers and partners understand the need for modern application security and the risk it imposes for companies in an increasingly multi-cloud world. Anton has through his previous developer roles as well as Technical Sales Engineer positions developed specialist competency in Cloud and Automation.

André Smith

André Smith startte op 16-jarige leeftijd zijn eerste bedrijf en verkocht op jonge leeftijd al twee bedrijven. Als oprichter en CEO van Holoconnects is hij nu op een missie om de wereld te verbinden door middel van hologrammen en een duurzamere wereld te creëren.

Rik Boom

Rik Boom is voor zichzelf begonnen in 2020 als professioneel houtbewerker. Werken met hout is niet nieuw voor hem. Na een opleiding als meubelmaker is hij aan de slag gegaan als orgelmaker, wat hij 14 jaar heeft gedaan. Tijdens zijn werk als orgelmaker is hij in 2010 ook begonnen met (hout)carving, wat hij sinds die tijd veel heeft gedaan. Hij doet geregeld mee aan wedstrijden en demonstraties, wat hem zelfs de titel Nederlands Kampioen heeft opgeleverd.

Kees Verhoeven

Kees Verhoeven (1976) was tussen 2010 en 2021 Tweede Kamerlid voor D66. Hij staat bekend om zijn inzet voor privacy en een betere digitale overheid. Hij stond op tegen techreuzen als Google en Facebook.