‘You should fail more’

Risico’s en falen; naast dat Jasper Schulte van beroep engineering leader is, is hij privé ook professioneel skydiver. Deze sport beoefent hij nu 15 jaar en hij heeft ca. 1000 sprongen gemaakt. Door deze sport is hij veel in aanraking gekomen met de onderwerpen falen en risico. Hij neemt jullie mee in welke dingen hij heeft geleerd door jarenlang deze sport professioneel te beoefenen, en hoe hij deze heeft toegepast in de tech teams / bedrijven die hij heeft geleid.

 

Metaverse: het nieuwe internet

De metaverse is een oneindig grote (toekomstige) virtuele wereld die alle andere virtuele deelwerelden met elkaar verbindt. Je zou de metaverse kunnen zien als de volgende fase van het huidige internet: het (nu nog) tweedimensionale, platte internet verandert naar een driedimensionale, ruimtelijke vorm.

 

De opkomst van China

Je hebt waarschijnlijk al wel eens gehoord van Tencent en Alibaba, maar ben je er ook helemaal van bewust wat deze platformen bijgedragen aan de maatschappelijke ontwikkelingen in China? De Chinese filosofieën verschillen fundamenteel met die van het Westen, wat betekenen deze verschillen voor ons en wat kunnen hier hiervan leren? Eén ding is zeker: de ongelofelijke snelheid waarop China innoveert heeft ook gevolgen voor ons. John Lin zal je vanuit zijn unieke Nederlands-Chinese achtergrond inspireren over de opkomst van de nieuw opkomende wereldmacht.