Borrel met LIVE uitzending van BNR Digitaal

Fast Forward: Kickstart Jouw Toekomst!

Functioneel Microsoft CE Consultant Djordi Engelberts geeft in deze interactieve containersessie een introductie van het Conclusion ecosysteem en Conclusion MBS. Ben jij student en geïnteresseerd in een uitdagend afstudeerproject? Djordi vertelt enthousiast over het graduate programma Fast Forward. Hét afstudeerprogramma voor toekomstige professionals in Microsoft Dynamics 365 ERP/CRM. 

GRAFFITI GONE: SCHOONMAKERS (VEBEGO)

myBranders Jasper Oudenaarden en Youri van Haalen transformeren de containersessie in een levendige presentatie met deze usecase over Vebego en NS. Dagelijks zijn ongeveer tachtig schoonmakers van Vebego bezig met het verwijderen van graffiti van treinen. Eén van de onderdelen van het contract tussen NS en Vebego is de afspraak om continu werkprocessen te verbeteren, onder meer door gebruik te maken van moderne IT-systemen. Daarom is voor het inplannen en uitvoeren van graffitiverwijdering een nieuwe app ontwikkeld die beter aansluit bij de processen op de werkvloer. Jasper en Youri vertellen hoe myBrand Conclusion Vebego en NS begeleidde bij de implementatie hiervan.

‘Decoding the Infrastructure Enigma: all-in de publieke cloud, een beetje cloud, of helemaal niets?

Roy van de Kamp, CTO van Valid Managed Services, ontrafelt het infrastructuur enigma: moeten we all-in gaan op de publieke cloud, kiezen voor een hybride aanpak, of vasthouden aan on-premises systemen? Dit doet Roy aan de hand van de lessen geleerd bij klanten van Valid. Organisaties van diverse pluimage zoals Alfa Accountants, CSU, Fujifilm en Vesteda. Verken het grenzeloze potentieel en de uitdagingen van de public cloud, en de beproefde oplossingen van traditioneel “on premises”. Ontdek de voordelen en risico’s van elk pad en de implicaties voor onze digitale toekomst. Het doel van deze lezing is om je inzichten te geven waarmee je weloverwogen beslissingen kunt nemen in een snel veranderend technologisch landschap. Mis deze kans niet om je horizon te verbreden en de weg te bereiden voor een dynamische en veerkrachtige digitale toekomst.

Meer dan 40.000 meters in energienetwerk smart door real time data

Frank Schutrops, solution architect bij AMIS Conclusion, laat in 20 minuten zien hoe AMIS, met behulp van realtime data, een essentiële bijdrage levert aan de energietransitie. In de afgelopen vier jaar is Frank met het team van AMIS betrokken geweest bij het aansluiten en besturen van meer dan 75.000 energie-assets. Van warmtenet, boilers, warmtepompen, zonnepanelen, windparken, zonneweides en industriële batterijen tot traditionele energieopwekking. Hiermee kunnen we tot op detailniveau zien waar energie wordt gebruikt en waar het wordt opgewekt voor onze klant Eneco. En daarmee kunnen we dus ook snel schakelen tussen verschillende energievormen en er bewust voor kiezen om veel meer duurzame energie te leveren. Zo maken we met data de wereld duurzamer.

Stappenplan voor het innoveren van je (missie)kritische businessketens – Eneco usecase

Met oog op een duurzame toekomst en de opkomst van alsmaar nieuwe technologieën word je als bedrijf gedwongen continu te innoveren. Maar hoe innoveer je kritische businessketens als business continuïteit essentieel is?
Eneco staat voor deze uitdaging met de energietransitie en de ambitie om in 2035 klimaatneutraal te zijn. Aan de hand van deze use case bespreken we de uitdagingen en dilemma’s en vertrek je met een stappenplan voor het innoveren van je kritische businessketens.

De vijf componenten van een moderne, op AI gebaseerde cyberherstelstrategie

Om de 11 seconden vindt er ergens in de wereld een ransomware-aanval plaats. Wie zijn cyberweerbaarheid wil vergroten, heeft nu meer dan ooit tevoren een geslaagde securityaanpak nodig.

Gelukkig staat de evolutie van securitytools niet stil. AI kan de cyberweerbaarheid van organisaties aanzienlijk versterken. Een aanval kan je immers niet volledig vermijden en dus heb je oplossingen nodig om het werk snel weer te kunnen hervatten. Dell Technologies laat je graag in zien wat AI voor cybersecurity kan betekenen en hoe algoritmes aan technologie kunnen worden toegevoegd om organisaties optimaal te beschermen. In deze sessie gaat Dell Technologies naast praktijkvoorbeelden in op de volgende vijf componenten die deel uitmaken van zo’n moderne, op AI gebaseerde herstelstrategie:

  1. Geautomatiseerde datakluizen
  2. Data-isolatie en governance
  3. Intelligente analytics en tools
  4. Herstel en remediëring
  5. Plannen en ontwerpen van oplossingen

Ben jij ook bezig met de cyberweerbaarheid van je organisatie en hoe die te verbeteren? Dan mag je deze sessie zeker niet missen.

Het belang van IT bij de bescherming van wat ons dierbaar is

Presentatie: Ted Kolman, Luitenant-Kolonel, Ministerie van Defensie

Q&A met: Henk Ras (Ministerie van Defensie) en Merijn Weiss (Kyndryl)

Het Ministerie van Defensie en Kyndryl slaan binnen het Grensverleggende IT programma (GrIT) de handen ineen om de volledige IT-infrastructuur van Defensie te vernieuwen. GrIT ontwikkelt een betrouwbaar, veilig, toekomstbestendig en flexibel IT-fundament, zodat Defensie haar taak kan uitvoeren: beschermen wat ons dierbaar is.

Sessie Leading the charge: een Maverick perspectief op de low-code transformatie van core IT software

De digitalisering binnen organisaties is niet te stoppen en het is niet gek dat de druk zich verplaatst naar de kernprocessen en -systemen. Want met het aanpakken van de core applicaties, zoals ERP-, WMS- of MRP-systemen maak je het échte verschil. Dit is niet alleen voor IT een uitdaging maar zeker ook voor de business.
De meeste organisaties vallen terug op standaard pakketsoftware of maatwerk programmeren. Maar de nadelen (het keurslijf, duur, lange ontwikkeltijd…) wegen niet op tegen de schijnbare voordelen. Je moet je bedrijfsvoering aanpassen op de software, in plaats van andersom.
Maak kennis met de disruptieve kracht van het USoft low-code platform. Bouw of vernieuw precies wat je nodig hebt: vul aan, verrijk of vervang. Als enige low-code platform werkt USoft met bedrijfsregels. Omdat de bedrijfsregels opgesteld worden in natuurlijke taal kunnen business en IT optimaal samenwerken. In deze sessie zie je hoe eenvoudig dit werkt en hoe USoft breekt met de heersende low-code conventies.

De route – met volledig inzicht CSPM naar CNAPP: verbeter uw Cloud beveiliging zonder iemand lastig te vallen

Een succesvolle Cloud Securitystrategie moet continue evolueren om zich aan te passen aan veranderende bedrijfsbehoeften en Cloud groei. Innovatieve Cloud securityteams heroverwegen de benadering van Cloud beveiliging door hun organisatie en transformeren deze naar een business enabler. Ze gebruiken volledige zichtbaarheid om het groeiende aanvalsoppervlak te begrijpen, geven vol vertrouwen en zonder aarzeling prioriteit aan het identificeren van kritieke aanvalspaden en erkennen de waarde van het kunnen samenwerking tussen ontwikkelaars en security-teams. Als gevolg hiervan ervaren deze organisaties minder Cloud risico’s.

  • Zie hoe een agentless CNAPP-oplossing volledig inzicht biedt in meerdere Cloud platformen, architecturen en technologieën.
  • Krijg inzicht in de paden van Cloud aanvallen vanaf de eerste toegang tot interne blootstelling en isolatie-uitbraak.
  • Take-away een strategieën en een draaiboek voor hoe beveiligings- en ontwikkelingsteams risico’s in de pijplijn kunnen beheersen.
  • Als bonus: hoor over klanten die CNAPP hebben gebruikt om het bovenstaande te bereiken en hun Cloud beveiligingsactiviteiten te schalen.