How to gain a competitive advantage by contributing to open source

There is a myth that contributing to open source is only for those who want to improve tomorrow, regardless of the impact to their business. The truth could not be further away from this common belief. Nick Veenhof will explain you why contributing to open source actually creates a competitive advantage based on science, not just beliefs. Here are some questions we will answer together.

  • Why would a company by open by design
  • What competitive benefits do you get by using open source
  • What competitive benefits do you get by contributing back to open source
  • How to choose the project to contribute back to, with real life examples from the GitLab & Drupal communities, and looking at some other communities like Kubernetes & WordPress
  • How to get started? How do I convince leadership or even our customers? What do you need and what can you expect?

Corporate Social Responsibility (CSR) binnen T-Mobile

In deze presentatie zal Ewout Karel ingaan op de rol van Corporate Social Responsibility (CSR) binnen T-Mobile en het programma onderdeel “Innovation for Society”. Er zullen voorbeeld projecten uit de praktijk worden behandeld, met daarbij de uitnodiging om zelf mee te doen.

Deze sessie wordt aangeboden door onze partner T-Mobile.

Bouwen aan het Beste Mobiele Netwerk van de wereld

Robert Kaptein en Richard Marijs vormen, samen met andere T-Mobile collega’s, het brein achter het Beste Mobiele Netwerk van de Wereld. Samen hebben zij grote invloed gehad op hoe wij in Nederland toch zulke goede mobiele netwerken hebben, en met z’n allen overal met onze mobiele telefoon kunnen bellen en Netflixen in Nederland. Zowel in de kroeg, op het strand, in de trein of op je zeilboot op de Noordzee. Zij stonden samen aan het begin van het succes en de groei van T-Mobile Nederland met hun slimme en doordachte ideeën om iedereen de beste mobiele ervaring te geven met zo min mogelijk kosten en effort. Daarmee daagden zij ook de concurrentie uit om ook weer verbeteringen door te voeren. Kortom: zij laten zien dat jij met jouw eigen inzet veel impact kunt maken binnen T-Mobile, maar ook voor heel Nederland. En hoe je jouw UNLIMITED denken ook in de praktijk kunt waarmaken.

Deze sessie wordt aangeboden door onze partner T-Mobile.

Wat kun jij leren van innovatie bij T-Mobile?

Egbert Kroon: “Innovatie is voor de vrijbuiters, de andersdenkenden en de rebellen, althans dat is wat ik wel eens hoor. Maar eigenlijk is innovatie vooral het hebben van een heel goed proces, met stage gates, feedbackloops en KPI’s.” Egbert vertelt hoe je creativiteit en proces met elkaar kunt combineren om tot een innovatieve aanpak te komen, maar ook dat je aanpak aan disruptie onderhevig is.

Deze sessie wordt aangeboden door onze partner T-Mobile.

Echt nep – Spelen met de realiteit in tijden van AI, deepfakes en de metaverse

Dankzij de coronapandemie zijn we versneld vooruit in de toekomst terecht gekomen. Wat voor 2030
gepland stond, is in 2020 reeds gerealiseerd. Hierdoor beleven we de wereld steeds meer van achter ons
scherm. Dankzij tools als Zoom en MS Teams zijn we zelfs in staat om onze voor-en achtergrond te
manipuleren; we hebben geleerd om te spelen met de realiteit.

Noodgedwongen zijn we beland in de leefwereld van Generatie Z en Generatie Alpha. Het zijn beiden
generaties die het tijdperk voor het internet nooit hebben meegemaakt. Zij maken geen onderscheid
tussen fysiek en digitaal. Voor hen vloeien beide leefwerelden naadloos in elkaar over en dat verandert
de regels van het spel dat we dagelijks met elkaar spelen. Big Tech bedrijven onderstrepen dit. Facebook
heeft zichzelf inmiddels tot Meta omgedoopt, Microsoft heeft recentelijk het gamingbedrijf Activision
Blizzard voor een bedrag van 68,7 miljard dollar overgenomen en Apple brengt eind van dit jaar een
realityOS uit.

In zijn presentatie Echt Nep legt Sander Duivestein uit wat de nieuwe spelregels zijn van het
Metaversum zijn, wat we kunnen leren van Generatie Z en Alpha die zich vanaf kindsafaan in deze
wereld rondwentelen, en wat hiervan de impact is op onze economie en maatschappij.

Volgens Sander is het tijd om de ogen te openen. Het is tijd om de rode pil door te slikken. It’s time to
get real!

Deze sessie wordt aangeboden door onze partner T-Mobile.

Making Things Smart

Egbert Kroon: “Ik ben er van overtuigd dat IoT voor (bijna) elk bedrijf waarde kan toevoegen, maar wat is het eigenlijk nou echt en hoe pas ik het toe op mijn bedrijf? Ik neem je mee aan de hand van voorbeelden van echte bedrijven, zodat ook jij IoT kunt toepassen in jouw business. Daarnaast vertel ik je over hoe wij als T-Mobile zelf met het product IoT zijn gestart en daarna nog een keer zijn gestart.”

Deze sessie wordt aangeboden door onze partner T-Mobile.

De duistere kant van tech

Technologie is overal om ons heen. Van social media, online shoppen tot slimme verlichting in huis. Allemaal bedacht om consumenten vooral veel gemak te geven. Maar wat is de impact van de huidige technologische ontwikkelingen op de maatschappij? We kunnen alles bouwen, zelfs software waarmee we artsen kunnen vervangen, maar moeten we dat wel willen?

Chantal geeft hedendaagse voorbeelden waarin duidelijk wordt dat we onszelf nog te weinig ethische vragen stellen in het development proces. Kunnen we voorkomen dat mensen worden uitgesloten, gemanipuleerd, financiële problemen krijgen of lijnrecht tegenover de overheid komen te staan?

Innovaties in een mooi jasje

De inhoud van de presentatie gaat over de innovatieve oplossing van OPPO en hoe deze worden vertaald naar de voordelen van de klant. Denk hierbij niet alleen aan het snelste oplaad systeem ter wereld van 0-100% in 9 minuten maar ook de beste levensduur van de  batterij. De industrie standaard is 800x opladen en dan zit je batterij op een levensduur van 80%. Maar door de geweldige innovatie van OPPO is dit verdubbeld naar 1.600x.

Deze sessie wordt aangeboden door onze partner T-Mobile.

Hoe we de wereld verbinden door middel van hologrammen

De wereld verandert, hulpbronnen zijn schaars en pandemieën komen veel voor. We hebben minder uitstoot, meer digitalisering en meer efficiëntie nodig. En dat is precies waar we tussenkomen. Wij zijn Holoconnects en we verbinden de wereld door middel van hologrammen. Of dit nu een artiest is met fans, zorgprofessional met patiënten of topmanagement met collegas, onze missie is verbinden. We bereiken onze doelen door verbinding te maken door middel van verbluffende innovaties waardoor interacties op afstand aanvoelen als persoonlijke gesprekken. Of dit nu wordt gedaan door een live-verbinding of door metahumans ondersteund door AI, mensen kunnen in een oogwenk fysiek aanwezig zijn op elk continent en zonder een stap van hun locatie te verwijderen. Founded in 2020, created impact by 2030.

Deze sessie wordt aangeboden door onze partner T-Mobile.

Hoe Europese politiek de digitale veiligheid moet gaan verhogen

Bart Groothuis is inmiddels anderhalf jaar hoofdonderhandelaar voor Europa’s nieuwe cyber security-richtlijn, de NIS2. In Brussel brengt hij twee werelden bij elkaar: techniek en politiek. In die functie sloot hij, op 12 mei als hoofdonderhandelaar een akkoord tussen 27 lidstaten en 705 Europese volksvertegenwoordigers voor een veiliger Europa. TIjdens het AG TechFest deelt Bart Groothuis zijn ervaringen en dat we van een passieve digitale verdediging naar actieve digitale verdediging moeten gaan en wat daarvoor nodig is. Bij die uitdaging horen onder meer wetten en politieke overeenkomsten die gesloten gaan worden op Europees niveau.